Антимонопольний комітет дозволив Тігіпку купити «Універсал банк»

Антимонопольний комітет дозволив Тігіпку купити «Універсал банк»
Сергій Тігіпко

Власником компаній, які купують акції «Універсал банку», є колишній нардеп і віце-прем’єр Сергій Тігіпко

Антимонопольний комітет надав дозвіл фізичній особі – громадянину України на опосередковане, через компанію Вailican Limited (Кіпр), придбання акцій ПАТ «Універсал банк», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства. Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

Крім того, АМКУ дозволив фізособі – громадянину України на опосередковане, через компанію TAS Overseas Investments Ltd. (Кіпр), придбання акцій ПрАТ «Страхова компанія «Ейгон Лайф Україна», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Влітку Нацкомфінпослуг дозволила кіпрській компанії Bailican Ltd. опосередковано купити 99,9559% статутного капіталу ПАТ «Страхова група» ТАС і отримати опосередкований контроль над 99,9764% акцій ПАТ «Страхова компанія» ТАС.

Власником обох компаній є підприємець і колишній нардеп і віце-прем’єр Сергій Тігіпко, який також очолює правління належного йому ТАСкомбанку. 12 січня 2016 року наглядова рада ТАСкомбанку призначила Тігіпка головою правління.

Як повідомляв FinClub, компанія Bailican Ltd. володіла на 1 січня 2016 року 49% капіталу Alkemi Ltd., яка, в свою чергу, володіє 99,7404% акцій ТАСкомбанку і була міноритарієм у страхових компаніях Тігіпка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: