Збитки у справі по банку «Михайлівський» оцінюються у 2,6 млрд гривень

Збитки у справі по банку «Михайлівський» оцінюються у 2,6 млрд гривень
Акція ошуканих вкладників банку Михайлівський

Для відшкодування збитків вже заарештовано майна та активів на суму близько 2 мільярдів гривень

Прокурор Києва Роман Говда назвав справу по банку «Михайлівський» однією з резонансних, які розслідує столична прокуратура.

В інтерв’ю «Главкому» він зазначив, що не так часто вдається затримати банкірів за гарячими слідами з обранням у подальшому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

«При чому він же не один. Є ще особа, яка перебуває у місцях попереднього ув’язнення, – один з керівників інвестиційної компанії, яка реально брала у людей гроші під виглядом банку «Михайлівський», ще один з екс-керівників цього банку перебуває у розшуку. При чому його було оголошено у розшук буквально наступного ж дня після затримання Ігоря Дорошенка (колишній голова правління банку, – Ред.)», - розповів Говда.

Він зазначив, що цю інформацію раніше не оприлюднювали у зв’язку з тим, що це заважало б розшуку.

Прокурор повідомив, що збитки у цьому провадженні оцінюються у 2,6 мільярда гривень. «Для їх відшкодування за нашими клопотаннями вже заарештовано майна та активів на суму близько 2 мільярдів гривень», - заявив Говда.

Розслідування щодо банку «Михайлівський» курує перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко.

Нагадаємо, екс-директора ТОВ «Інвестиційно-розрахунковий центр» підозрюють у пособництві колишнім керівникам ПАТ «Банк «Михайлівський» у розкраданні понад 1,4 млрд грн.

29 серпня Шевченківський райсуд столиці заарештував його на два місяці.

Раніше повідомлялося, що власник банку «Михайлівський» залишився винним 23 млрд гривень.

31 жовтня заступник директора розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик заявив, що вкладникам банку «Михайлівський», чиї гроші було вкрадено, мають їх повернути.

3 листопада, кілька сотень мітингуючих вкладників банку «Михайлівській» перекрили центральну вулицю столиці – Хрещатик. Дивіться фоторепортаж, як це було. Саме цього дня розпочала свою роботу в Києві місія Міжнародного валютного фонду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: