«Антонов» оскаржить у суді неустойку міноборони РФ

«Антонов» оскаржить у суді неустойку міноборони РФ

Державне підприємство «Антонов»

Суд Москви вирішив стягнути з ДП «Антонов» 180 млн рублів

ДП «Антонов» оскаржить у суді 72 млн гривень неустойки російському міноборони. Про це повідомили в прес-службі «Антонова».

Нагадаємо, Арбітражний суд Москви (Росія) вирішив стягнути з державного підприємства «Антонов» (Київ) 180,26 млн рублів (72,1 млн гривень за курсом Національного банку) як неустойку міністерству оборони Російської Федерації.

Згідно з матеріалами, міноборони подало позовну заяву в липні 2015 року, після чого розгляд справи кілька разів відкладався.

В прес-службі «Антонова» повідомили, що міноборони Росії звернулося до суду з позовом про стягнення з «Антонова» 753,3 млн рублів (301,65 млн гривень за курсом НБУ) за прострочення виконання зобов'язань з проведення дослідно-конструкторських робіт зі створення військово-транспортного літака Ан-70.

При цьому під час судового засідання представники «Антонова» надавали аргументи проти задоволення вимог, викладених у позові.

У коментарі прес-служби «Антонова» також йдеться, що наразі фахівцями юридичного управління «Антонова» опрацьовується питання оскарження даного рішення.

Раніше президент Петро Порошенко підписав закон, який проводить реструктуризацію боргів Державного підприємства «Антонов» (Київ) перед державою.

4 квітня 2015 року квітня Кабінет Міністрів вирішив включити ДП «Антонов» до складу державного концерну «Укроборонпром».

Як повідомляв «Главком», російський суд вирішив стягнути з ДП «Антонов» 180 млн рублів неустойки.

У 2014 році Господарський суд Києва стягнув з міноборони Російської Федерації в інтересах державного підприємства «Антонов» 30,94 млн російських рублів пені та неустойки, що еквівалентно 9,88 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: