«Антонов» може почати серійне виробництво «Мрії»

«Антонов» може почати серійне виробництво «Мрії»
Ан-225 Мрія

На підприємстві кажуть, що на літак дуже великий попит

Державне підприємство «Антонов» може почати серійне виробництво найбільшого у світі літака Ан-225 «Мрія». Про це в інтерв'ю ЛІГА.net заявив перший віце-президент авіапромислового концерну Олександр Коцюба.

«Ан-225 дуже затребуваний на ринку транспортних перевезень. Як правило, мова йде про найбільш незвичайні вантажі, які неможливо або складно перевезти іншим видом транспорту", - пояснив він.

Виробник має все необхідне для створення нових літаків. Окрім грошей.

«Технічно це можливо. У нас є все для складання планера – фюзеляж, крило, хвостове оперення. Але для побудови другого Ан-225 будуть потрібні значні кошти. Зовнішній вигляд «Мрії» практично не зміниться, але з точки зору техніки та інженерії це буде зовсім інший літак – з новітнім обладнанням і двигунами», - повідомив один керівник підприємства.

В «Антонові» вже підрахували, в яку суму це може обійтися.

«За скромними оцінками, створення і запуск такого літака в серійне виробництво оцінюється в $3-4 млрд. Левову частку витрат займає підготовка виробництва, виготовлення оснащення, закупівля обладнання, сертифікація і випуск конструкторської документації», - розповів Коцюба.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: