Експерт: Ніякого спільного виробництва Ан-225 не буде. Китай просто купив документацію на «Мрію»

Експерт: Ніякого спільного виробництва Ан-225 не буде. Китай просто купив документацію на «Мрію»
Ан-225 «Мрія»

На думку експерта у сфері транспорту Олександра Кави, «Антонов» розпродає останню інтелектуальну власність

Україна фактично продала Китаю документацію на виробництво найбільшого літака у світі – Ан-225 «Мрія». Таку думку в коментарі «Главкому» висловив експерт у сфері транспорту Олександр Кава.

«По суті, ми бачимо, що повним ходом відбувається розпродаж «Антоновим» інтелектуальної власності на виробництво літаків власної розробки. Далі, я так розумію, піде продаж землі, а підприємство займає кілька квадратних кілометрів біля станції метро «Святошин». І на підприємство чекає та сама доля, що і на Київський мотоциклетний завод», – упевнений Кава.

Нагадаємо, як повідомляв «Главком», Китай отримає доступ до унікальних авіабудівних технологій України. Керівництво галузі вже дало згоду на локалізацію виробництва в Піднебесній Ан-225 «Мрія». Відповідну угоду 30 серпня уклали держпідприємство «Антонов» і китайська Aerospace Industry Corporation of China.

В «Укроборонпромі», до складу якого входить «Антонов», запевняють, що контракт з Китаєм – це початок «довгострокової співпраці». Експерти ж упевнені у зворотному: партнерство з китайцями буде вельми швидкоплинним і закінчиться, щойно Пекін отримає доступ до технологій «Антонова» і зможе самостійно випускати «Мрію». Такий принцип «співпраці» з іноземними виробниками давно практикується у Піднебесній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: