Apple купила стартап, що розробляє штучний інтелект

Apple купила стартап, що розробляє штучний інтелект
Фото з відкритих джерел

Сума угоди склала 200 млн доларів

Компанія Apple придбала стартап Turi Inc., який займається розробкою штучного інтелекту. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на знайомі з ситуацією джерела.

Згідно з повідомленням, сума угоди склала близько 200 млн доларів.

Стартап Turi допомагає розробникам створювати програмне забезпечення і сервіси, які використовують підрозділ штучного інтелекту, званий «машинним навчанням» (спрямований на розвиток методів побудови алгоритмів, здатних навчатися).

Також стартап володіє системами, що дозволяють компаніям виявляти шахрайство, аналізувати поведінку споживачів і краще визначати потенційних користувачів.

Як повідомило одне з джерел Bloomberg , дана угода - це частина боротьби між Google, Facebook і Amazon, спрямована на одержання переваги в області штучного інтелекту, особливо - у сфері так званих«всепроникаючих обчислень», що передбачають автоматичне визначення бажань споживача.

За його словами, технологія Turi, зокрема, може інтегруватися в голосовий помічник Siri і «визначити нові шляхи взаємодії комп'ютера і людини».

Інше джерело Bloomberg , знайоме з умовами угоди розповіло, що Apple розглядає придбання Turi як отримання доступу до зростаючої спільноти дослідників штучного інтелекту.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: