Армія Таїланду прийняла на озброєння останню шістку українських танків

Армія Таїланду прийняла на озброєння останню шістку українських танків
Ілюстративне фото

Військові провели ходові і вогневі тести, за підсумками яких взяли бойові машини на озброєння

Армія Таїланду прийняла на озброєння останню шістку українських танків. Як повідомляє портал ukrmilitary.com, 2-я кавалерійська бригада 2-ї піхотної дивізії армії Таїланду завершила приймальні випробування танків «Оплот».

На відео, опублікованому на YouTube-канал Battlefield Defense, показані випробування танків «Оплот-Т» (в Таїланді їх називають Oplot-M), що проходили в середині вересня. Військові провели ходові і вогневі тести, за підсумками яких взяли бойові машини на озброєння.

Танк «Оплот» розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування і проводиться з 2009 року. «Оплот» є глибоко модернізованою версією танка Т-84У «Оплот». Повна маса машини складає 51 т, екіпаж - 3 людини, знаряддя - 125 мм гладкоствольна гармата КБА-з можливістю пуску керованих ракет. «Оплот-Т» - модифікація танка під вимоги Таїланду, куди Україна в рамках контракту поставила 49 цих машин.

Раніше «Главком» повідомляв про те, що «Укроборонпром» завершив постачати танки в Таїланд і береться їх виготовляти для ЗСУ. У 2019 Збройні сили України отримають нові танки «Оплот» і ракетні комплекси «Вільха».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: