Аваков заступився за Марківа, якого судять в Італії

Аваков заступився за Марківа, якого судять в Італії
Віталій Марків
Фото: МВС України

Міністр повідомив, що голові МЗС Італії передали інформацію про невинуватість українського бійця

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що нацгвардієць Віталій Марків безпідставно звинувачується у вбивстві італійського фотографа Андреа Роккеллі, який незаконно прибув в ОРДЛО і був убитий сепаратистами.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України

«Ми офіційно передали італійському міністру закордонних справ через посольство Італії інформацію про те, що це не могло бути з боку нашого солдата», - підкреслив Аваков, коментуючи початок судового процесу над Марківим.

Міністр зауважив, що Марків вже рік під арештом.

«Коли мова йде про журналістів, які працюють на території конфлікту, то ми готові бути уважними і визначити особливі процедури, коли вони потрапляють в зону конфлікту для об'єктивного висвітлення подій», - додав Аваков.

Раніше міністр заявляв, що готовий дати свідчення в італійському суді на захист Марківа.

Як відомо, 30 червня 2017 року в Італії затримали заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Андреа Рокеллі та його російського напарника Андрія Миронова поблизу м. Слов'янськ Донецької області у травні 2014 року.

Нагадаємо, у місті Павія на півночі Італії 6 липня почався судовий процес у справі бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: