Балуха перевезли в інше СІЗО в окупованому Криму - Чийгоз

Балуха перевезли в інше СІЗО в окупованому Криму - Чийгоз
Володимир Балух

Балух «припиняти голодування так само не має наміру»

Політв’язня Володимира Балуха, який продовжує голодування, відвезли з сімферопольського СІЗО в Роздольне для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Про це повідомив «Крим.Реалії» заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«Балуха вивезли для ознайомлення з матеріалами справи десь чотири дні тому. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання в Роздольному. У нього є таке право і йому дали можливість ним скористатися. Там йому слідчий приносить матеріали справи, він їх там читає. Сьогодні (23 липня – ред) він, можливо, повернеться», – сказав Чийгоз.

За його словами, в сімферопольському СІЗО Балуха продовжують тримати в загальній камері, незважаючи на стан його здоров'я, і «припиняти голодування він все так само не має наміру».

Раніше повідомлялося, що адміністрація СІЗО у Сімферополі ігнорує важкий стан політв'язня Балуха.

Як відомо, Балух продовжує безстрокове  голодування, яке він оголосив 19 березня. Пізніше він вирішив перейти на сухе голодування.

Як повідомлялося, в Криму підконтрольний РФ Роздольненський районний суд засудив українського активіста Балуха до 5 років колонії загального режиму та штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що Балух скоїв злочин у зв'язку з «неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами».

Міністерство закордонних справ України висловлює свій протест у зв'язку з вироком Балуху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: