Окупаційний «суд» Криму дав Балуху п'ять років колонії

Окупаційний «суд» Криму дав Балуху п'ять років колонії
Володимир Балух
Фото: krymr.com

Володимир Балух голодує вже 109 днів

У четвер «суд» окупаційної влади в Криму оголосив новий вирок українському політв'язню Володимиру Балуху - 5 років колонії та штраф 10 тисяч рублів.

Про це повідомляє Радіо Свобода

«Володимиру Балуху в Криму оголосили новий вирок – 5 років колонії та штрафу 10 тисяч рублів», - йдеться у повідомленні.

2 липня «прокурор» просив для Балуха 4 роки колонії загального режиму. У сфабрикованій кримінальній справі його звинуватили в дезорганізації роботи ІТТ. З урахуванням першої кримінальної справи йому дали 6 років колонії загального режиму і штраф на суму 10 тисяч рублів (близько 4 тис. грн).

15 червня Роздольненский «райсуд» продовжив українському активісту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 14 серпня. Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився у дворі його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: