Бекіров, якого окупанти тримають у в’язниці, перебуває на межі життя і смерті, - адвокат

Бекіров, якого окупанти тримають у в’язниці, перебуває на межі життя і смерті, - адвокат
Едема Бекірова окупанти затримали 12 грудня 2018 року

Суд окупантів не зважає на погіршення здоров'я Бекірова

У четвер так званий суд в окупованому Криму залишив без зміни запобіжний захід обвинуваченому російськими силовиками у зберіганні боєприпасів Едему Бекірову. Інвалід першої групи залишиться в СІЗО до 11 лютого.

Про це у Facebook повідомляє «Кримська солідарність».

«Судове засідання (щодо Бекірова - ред.) закінчилося. Рішення суду першої інстанції залишено без зміни», - йдеться в повідомленні.

Як уточнили у «Кримській солідарності», «прокурор» заперечував проти апеляційної скарги, вважаючи законним перебування підсудного в СІЗО, «оскільки немає довідок про висновок лікаря».

В ході засідання адвокат Бекірова Іслям Веліляєв повідомив, що стан його підзахисного «на межі життя і смерті».

Також адвокат у своїй промові сказав, що на суді першої інстанції були наведені всі необхідні довідки. Однак суд їх не взяв до уваги.

Крім того, захист заявив про неправильне оформлення опитування «свідка Меметова», який нібито заявив, що Бекіров передав через нього до Криму 11,5 кг тротилу і 192 патрони калібру 9 мм до пістолета Макарова. За твердженнями адвокатів, інвалід на милицях Бекіров фізично не міг передати сумку з 14 кг «свідку Меметову».

В ході «суду» захист клопотав про долучення до матеріалів справи довідки про стан здоров'я підсудного, а також довідки про прописку. «Прокурор» був проти, однак «суддя» задовольнив клопотання.

Сам Бекіров, виступаючи в «суді», вказав на те, що є інвалідом першої групи і потребує постійного догляду і кваліфікованої медичної допомоги. Він розповів, що «в СІЗО його самопочуття стало різко погіршуватися, залишок ноги потребує перев'язки, до того ж у СІЗО відкрилися гнійні рани».

За словами підсудного, він вже 20 років бореться за своє життя і «обвинувальний вирок щодо нього буде рівнозначний страті».

Адвокат Ладін повідомив суду, що його підзахисний змушений щодня приймати по 16 таблеток і робити перев'язки при тому, що в медсанчастині СІЗО немає навіть бинтів. Він розповів, що «під час огляду підсудного в сімферопольській лікарні імені Семашка лікар був здивований його станом, попередивши близьких про можливість впадання хворого в кому».

Засідання підконтрольного окупантам Київського районного суду м.Сімферополя проходило у відкритому режимі, до зали суду пройшли 19 осіб. Сам підсудний і адвокат Ладін брали участь у слуханні по відеозв'язку, в залі був присутній другий адвокат Веліляєв.

12 грудня 2018 року біля 8.30 на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара при проходженні паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, було затримано громадянина України, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова. Він прямував до Криму для зустрічі з матір'ю. 13 грудня щодо Бекирова «суд» обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні і передачі «секретному» свідкові 14 кілограмів боєприпасів і зброї.

Бекіров - інвалід першої групи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: