Білий дім готовий підтримати виділення Україні $250 мільйонів

Білий дім готовий підтримати виділення Україні $250 мільйонів
Білий дім

Одна зі статей оборонного бюджету США дозволяє виділити міністерству оборони $250 мільйонів для надання безпекової допомоги Україні

Білий дім готовий підтримати оборонний бюджет, що передбачає виділення $250 мільйонів на допомогу у сфері безпеки для України.

Про це сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Йдеться про консолідований проект закону про «Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони», що загалом передбачає 717 мільярдів доларів на оборону.

Одна зі статей документа дозволяє виділити міністерству оборони США 250 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні. У цю суму закладено 50 мільйонів доларів на оборонні летальні види озброєнь.

Як повідомлялося, 26 липня нижня палата американського Конгресу ухвалила проект бюджету на оборонні потреби США, що передбачає виділення Україні $250 мільйонів.

У документ також включено основні положення проекту «Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки», що передбачає допомогу українській стороні з метою розширення можливостей захисту від кібератак. Зокрема, Державному департаменту США доручається подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною у сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямів такої взаємодії та її підтримки.

У подальшому проект оборонного бюджету має бути схвалений Сенатом і підписаний президентом Дональдом Трампом.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США запланував $250 мільйонів на сферу безпеки України.

Нагадаємо, у червні в Конгресі США запропонували збільшити допомогу для України.

До слова, Європарламент 13 червня підтримав виділення Україні нової макрофінансової допомоги обсягом 1 млрд євро з застереженням, що Україна повинна прийняти «жорсткі антикорупційні заходи, включаючи створення Антикорупційного суду до початку виплат». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: