Білий дім підтримав рішення Британії вислати російських дипломатів

Білий дім підтримав рішення Британії вислати російських дипломатів

США солідарні зі своїм найближчим союзником Сполученим Королівством

США підтримують рішення Лондона вислати з країни російських дипломатів у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це йдеться в заяві Білого дому.

«США солідарні зі своїм найближчим союзником Сполученим Королівством. США поділяють точку зору, згідно з якою Росія несе відповідальність за безрозсудну атаку із застосуванням нервово-паралітичної речовини на британського громадянина і його дочку, і ми підтримуємо рішення Сполученого Королівства вислати російських дипломатів в якості справедливої відповіді», - сказано в документі.

У Білому домі підкреслили, що ця дія Росії вписується в її модель поведінки - ігнорування правил міжнародного порядку, підрив суверенітету і безпеки країн у всьому світі і спроби підірвати і дискредитувати західні демократичні інститути і процеси.

«Сполучені Штати працюють разом зі своїми союзниками і партнерами, щоб домогтися того, щоб такого роду огидна атака більше не повторилася», - йдеться в заяві.

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: