Білозерська стверджує, що офіційна статистика не враховує загиблих добровольців

Білозерська стверджує, що офіційна статистика не враховує загиблих добровольців
Олена Білозерська

Жінка-доброволець самотужки формує відеоархів, щоб мати докази діяльності добровольців на фронті

Втрати «неоформлених» солдатів в офіційних зведеннях не згадуються взагалі. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла снайпер Української добровольчої армії Олена Білозерська.

«Ці люди і живими не були ніде враховані, як же вони можуть потрапити у статистику загиблих? Нас живих офіційно на фронті немає, відповідно, немає і мертвих», — зазначає вона.

Але про втрати добровольців оперативно інформують інтернет-ресурси. «Через Фейсбук інформація про них одразу ж потрапляє у ЗМІ, — продовжує Білозерська. — Усі наші загиблі і поранені враховані і нашою структурою, і громадськістю, волонтери намагаються допомагати сім’ям». Крім того, у важкопоранених (тих, що залишилися інвалідами) і сімей загиблих є шанси через суди отримати відповідні статуси і виплати — поки що тільки у цих двох категорій, зазначила вона.

«Завдяки державній інформаційній політиці практично всі переконані, що на передовій лишилися лише солдати-контрактники ЗСУ, — каже Білозерська. —  І коли дізнаються, що ти не в ЗСУ, дуже дивуються і навіть можуть не вірити, що ти справді воюєш на лінії зіткнення».

Повну версію інтерв'ю з Оленою Білозерською читайте тут: Доброволець Олена Білозерська: Затягувати війну – велике зло. Можливо, ще гірше, ніж її розпочинати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: