Більше 300 українських військових виконують завдання під егідою місій ООН

Більше 300 українських військових виконують завдання під егідою місій ООН
Фото: twitter.com/DefenceU

Понад 80% з них дислоковані саме в Африці

Сьогодні, 27 травня, 338 військовослужбовців Збройних сил України виконують завдання під егідою місій ООН і понад 80% з них дислоковані в Африці. Про це йдеться у повідомленні Міноборони України у Twitter.

У повідомленні зазначено, що Україна була активним учасником операцій ООН з підтримки миру та важливим контрибютором світової безпеки, у тому числі, на Африканському континенті.

«Сьогодні 338 військовослужбовців ЗСУ виконують завдання під егідою місій ООН і понад 80% з них дислоковані саме в Африці», - зазначили в Міноборони.

Як повідомлялось, в рамках десятої ротації особовий склад 18 окремого вертолітного загону Повітряних Сил ЗСУ, який виконує миротворчу місію у складі місії ООН, вирушив до Демократичної Республіки Конго.

«23 травня на базі одного з військових формувань повітряного командування «Захід» Повітряних сил Збройних сил України відбулися урочисті проводи десятої ротації особового складу 18 окремого вертолітного загону, яка виконує завдання у складі місії ООН в Демократичній Республіці Конго», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, усі військовослужбовці цієї ротації під командуванням льотчика першого класу полковника Івана Шоломія є учасниками бойових дій на сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: