Близько мільйона пенсіонерів з липня отримають підвищені пенсії

Близько мільйона пенсіонерів з липня отримають підвищені пенсії

За словами Розенка, з 1 липня відбудеться підвищення виплат для тих, у кого розмір пенсії залежить від прожиткового мінімуму

У Державному бюджеті України на 2018 рік передбачене підвищення розміру мінімальної пенсії двічі протягом року – з 1 липня та з 1 грудня. Про це в ефірі радіо «Голос столиці» заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Як повідомляється на Урядовому порталі, Розенко зазначив, що з 1 липня відбудеться підвищення виплат для тих людей, розмір пенсії яких залежить від прожиткового мінімуму.

«З 1 липня збільшується прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Пенсійні виплати зростуть приблизно для 1 мільйона українців», - сказав віце-прем’єр.

Він додав, що наступне підвищення пенсійних виплат, відповідно до Державного бюджету України, відбудеться з 1 грудня. «Розмір мінімальної пенсії зросте до майже 1500 грн», - зауважив Розенко.

«Але якщо у нас з’явиться додатковий ресурс у бюджеті Пенсійного фонду, ми спробуємо позапланово реалізувати певні пенсійні програми, як ми це зробили в жовтні минулого року», - зазначив віце-прем’єр.

Нагадаємо, заступник голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко заявив, що восени мінімальна заробітна плата в Україні може збільшитися до 4200 гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: