Бої на Світлодарській дузі: бойовики ведуть обстріл з населених пунктів

Бої на Світлодарській дузі: бойовики ведуть обстріл з населених пунктів
Бої на Світлодарській дузі

Вогонь артилерії супротивник вів безпосередньо з населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве

Вогонь у відповідь по бойовиках на Світлодарській дузі складно вести через їхню стрільбу по позиціях сил АТО з території Дебальцевого, Вуглегірська та Калинівки. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в Києві начальник об'єднаного оперативного штабу Збройних сил Олександр Сирський.

«Заслуговує на увагу той факт, що вогонь артилерії супротивник вів безпосередньо з населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве, що не давало можливості адекватно реагувати у відповідь, з метою недопущення втрат серед мирного населення», – сказав він.

Сирський поінформував, що минулої доби по позиціях українських військових було випущено 34 снаряди калібром 122 мм і 694 міни калібром 120 і 82 мм.

Говорячи про недільну спробу наступу бойовиків, Сирський зазначив, що метою їхніх дій було просування у бік н.п. Луганського Донецької області та захоплення стратегічно важливих об'єктів.

За його словами, наразі ситуація на Світлодарській дузі є спокійною.

Нагадаємо, в районі Світлодарської дуги близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська намагалися вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій.

Минулої доби бойовики продовжили обстріли наших позицій, переважно на маріупольському та донецькому напрямках. 

П’ятеро українських військовослужбовців загинули, ще шестеро дістали поранення: четверо бійців отримали легкі поранення і два – середнього ступеня тяжкості. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: