Бойовикам на Донбасі заборонили розголошувати дані про «200-х» і «300-х»

Бойовикам на Донбасі заборонили розголошувати дані про «200-х» і «300-х»

Також рядових бойовиків з числа місцевих жителів зобов'язали провести аналогічну «роз'яснювальну роботу» з родичами і знайомими

Командування російсько-окупаційних військ на Донбасі заборонило розголошувати дані про загиблих і поранених бойовиків. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук із посиланням на оперативні дані «ІС».

«Командування «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» синхронно розіслало командирам з'єднань, частин і окремих підрозділів циркуляр про необхідність «провести роз'яснювальну роботу серед особового складу частин і підрозділів», стосовно суворої заборони на розголошення у відкритому доступі (при спілкуванні з представниками ЗМІ і в соціальних мережах) даних про загиблих і поранених бойовиків», - йдеться в повідомленні.

За даними «ІС», пропонується, окрім роз'яснень особовому складу, зобов'язати рядових бойовиків з числа місцевих жителів провести аналогічну «роз'яснювальну роботу» з родичами і знайомими.

«Дана заборона пояснюється тим, що подібну інформацію противник (тобто українські держструктури) «використовує в розвідувальних і пропагандистських цілях», - зазначив Тимчук.

Як відомо, українська розвідка щоденно надає дані про загиблих та поранених бойовиків. У російсько-окупаційних військах почастішали небойові втрати. Так, ввечері 18 серпня військовослужбовець 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ), керуючи транспортним засобом в стані сильного алкогольного сп’яніння, скоїв ДТП (лобове зіткнення з зустрічним автомобілем) у н.п. Гусельщикове. В результаті загинули начальник штабу та заступник командира з виховної роботи мотострілецького батальйону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: