Бойовики підтвердили, що тримають у полоні 71 українця, - Геращенко

Бойовики підтвердили, що тримають у полоні 71 українця, -  Геращенко

Полонені українці

Фото: РІА Новини 

За словами віце-спікера Ради, зараз в ОРДЛО перевіряють інформацію про утримання ще шести українців, в тому числі журналіста Станіслава Асєєва і українки Людмили Сурженко

Бойовики «ЛНР» і «ДНР» підтвердили, що утримують в заручниках 71 українця. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший віце-спікер ВР, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Так, за її словами, 56 осіб в тому числі і всі українські військові в Макіївській колонії знаходяться в ОРДО, а в ОРЛО -14 осіб.

Також вона зазначила, що зараз в ОРДЛО перевіряють інформацію про утримання ще 6 українців, в тому числі і журналіста Станіслава Асєєва і українки (вона має проблеми зі слухом, - ред.) Людмили Сурженко, яка кілька днів тому зникла на КПВВ «Станиця Луганська».

«Представники бойовиків знову цинічно розігрують спектакль щодо Стаса Асєєва, незаконне утримання якого вже місяць «не можуть» офіційно підтвердити. При цьому мене особисто вчергове дивує позиція ОБСЄ і іх координаторів, обов'язки яких - наполягати на наданні достовірної, точної і оперативної інформаціі щодо заручник в ОРДЛО, а не лише висловлювати занепокоєння», - написала Геращенко.

Також вона заявила, що українська влада готова до компромісу, щоб звільнити українських військовополонених. За її словами, наступні переговори в режимі скайп очікуються 31 липня.

Раніше представники ОРДЛО відмовляються надати омбудсмену Валерії Лутковській можливість відвідати полонених на Донбасі. За її словами, представники ОРДЛО кожен раз або відмовляють у такому візиті, або висувають неприйнятні умови.

Зазначимо, що за офіційними даними, в полоні на окупованій території Донбасу знаходиться 132 людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: