Британські парламентарі пропонують вийти з Інтерполу, якщо його очолить людина Путіна

Британські парламентарі пропонують вийти з Інтерполу, якщо його очолить людина Путіна
У Британії пропонують вийти з Інтерполу

У Лондоні кажуть, що призначити Прокопчука президентом організації все одно, що «зробити лиса керівником курника

Уряд Великої Британії під тиском вимог політиків можуть переглянути участь королівства в Інтерполі, якщо за підсумками цього тижня його очолить чиновник Росії.

Про це пише The Guardian.

Відповідаючи на питання депутатів Палати громад, міністр закордонних справ Великої Британії Гарітт Болдвін сказала, що Лондон підтримує кандидатуру чинного керівника Інтерполу Кім Чен Яна. Однак, вона відмовилася пояснювати, що буде зроблено, якщо кандидат з Південної Кореї програє.

Британські депутати від Консервативної партії, до якої входить і Болдвін, а також депутати-лейбористи і ліберал-демократи закликають міністра закордонних справ переглянути майбутнє Британії в складі Інтерполу, якщо Прокопчук його очолить.

«Це насправді дуже незвичайна ситуація, в якій ми постали не просто перед можливістю призначення лиса керувати курником. Насправді вбивця може виявитися відповідальним за розслідування вбивств», - сказав депутат-консерватор Том Тугенхет.

Голосування щодо виборів президента Інтерполу відбудеться в Дубаї в середу, 21 листопада.

Нагадаємо, раніше британська газета Financial Times повідомила, що новим президентом Інтерполу може стати росіянин Олександр Прокопчук.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна розгляне питання про призупинення свого членства в організації Інтерпол, якщо посаду президента організації отримає чинний віце-президент, росіянин Олександр Прокопчук.

Також Литва погрожує залишити Інтерпол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: