Бухгалтери масово позбуваються програми M.E.Doc, через яку проник Petya

Бухгалтери масово позбуваються програми M.E.Doc, через яку проник Petya

Користувачі звертають увагу на те, що крім проблеми з вірусом Petya.A програма M.E.Doc знову працює нестабільно

Українські користувачі соціальних мереж активно шукають альтернативу програмі бухгалтерської звітності M.E.Doc, через яку не так давно в комп'ютери по всій країні проник вірус Petya.A. 

Зокрема, найбільше користувачів обурює те, що розробники програми M.E.Doc не тільки не змогли запобігти вірусній загрозі, а і те, що через тиждень після кібератаки не відповідають телефони техпідтримки. Варто нагадати, що вірус Petya.A знищив всю інформацію на комп'ютері, тобто звітність великих компаній за кілька років. Постраждалі від вірусу підприємства масово подають до суду.

«А ось треба на медок до суду всім подавати, він півбізнеса ледь не угробив. Недбалість – це теж злочин, раз ти такими системами займаєшся», — обурюється Анастасія Смєхова.

При цьому інший користувач вважає, що M.E.Doc терпіли тільки тому, що йому не було альтернативи, однак на сьогоднішній день на ринку вже представлені програми, що працюють за принципом хмарного сервісу, що не вимагає оновлення, що різко збільшує захист від вірусів на зразок Petya.A: «Давно пора було замінити медок! Просто не було альтернативи. Тепер є (REPORT). І всі ми вже побачили, наскільки «медок» жадібний до грошей — мало того, що нашому підприємству завдано збитків на величезну суму! Так ще й тех. підтримка трубку не бере. Ми подали в суд. Раджу всім так зробити!».

Люди переважно обурені тим, що гроші від користувачів зібрали, а як тільки сталася НП, відразу вмили руки. Також бухгалтера обговорюють ймовірність ще однієї атаки вірусу: адже якщо це сталося один раз, то може статися і другий раз. Іншими словами, постраждалі від кібератаки більше не вірять розробникам програми M.E.Doc. Хоча здавати бухгалтерську звітність до 20 числа кожного місяця все одно потрібно.

Варто звернути увагу, що крім проблеми з вірусом Petya.A програма M.E.Doc знову працює нестабільно. Користувач Людмила Яковлєва в соціальній мережі Facebook пише, що в п'ятницю ввечері програма перестала працювати.

«Колеги, в п'ятницю при роботі в «Медок», викинуло з програми і при повторному вході з'явилася ось така проблема. Пішла додому, з думкою - подумаю про це в понеділок. Прийшла, намагаюся запустити Медок, така ж картинка. У кого таке було? За яким телефоном хто додзвонювався до «Медку»?» — запитує Людмила Яковлєва.

Таким чином, M.E.Doc продовжує працювати нестабільно, що ставить під загрозу працю бухгалтерів всієї країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: