«Це рак. Вони всі помруть, без варіантів»: оприлюднено аудіозапис скандальної заяви Лінчевського

«Це рак. Вони всі помруть, без варіантів»: оприлюднено аудіозапис скандальної заяви Лінчевського

Рішення оприлюднити аудіозапис виступу було ухвалено, «щоб громадськість могла з ним ознайомитися і не виникало жодних питань»

Голова Рахункової палати України Валерій Пацкан оприлюднив на своїй сторінці у Facebook посилання на аудіозапис скандального виступу заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського з метою «недопущення різних інтерпретацій його заяв».

«5 червня Національне агентство з питань державної служби подало офіційний запит до Рахункової палати з проханням надати стенограму та аудіо- або відеозапис засідання Рахункової палати, де було розглянуто звіт щодо ефективності використання бюджетних коштів, виділених на лікування онкохворих українців за кордоном. Як відомо, під час засідання було заслухано виступ пана Лінчевського, заступника міністра охорони здоров’я», - написав Пацкан.

Він підкреслив, що рішення оприлюднити аудіозапис виступу було ухвалено, «щоб громадськість могла з ним ознайомитися і не виникало жодних питань».

«Нагадаю, Рахункова палата встановила, що протягом 2016-2017 років 286 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, МОЗ використав неефективно. Ще 24 мільйони гривень - використані з порушенням законодавства, а близько 200 млн - взагалі не були використані в рамках цієї програми», - заявив голова Рахункової палати.

У аудіозаписі виступу Лінчевський заявляє, що ефективність програми МОЗу щодо лікування онкохворих українців за кордоном становить «нуль відсотків».

«Кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Це рак. Вони всі помруть, без варіантів», - підкреслив заступник міністра охорони здоров’я.

Нагадаємо, у соцмережах масово обурилися заявою чиновника МОЗу, який на засіданні Рахункової палати заявив, що кожен четвертий українець, хворий на рак, лікується за кордоном неефективно, ці хворі помирають.  

У міністерстві охорони здоров’я України прокоментували виступ Лінчевського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: