«Це шлях у нікуди». Нацбанк прокоментував можливість друку гривні для наповнення бюджету

«Це шлях у нікуди». Нацбанк прокоментував можливість друку гривні для наповнення бюджету
У Нацбанку вважають, що емісія (випуск) гривні призведе до інфляції

У НБУ пропонують профінансувати дефіцит бюджету за допомогою зовнішніх позичок, зокрема у МВФ

У Національному банку України виступили проти ідеї емісії гривні для того, аби покрити дефіцит державного бюджету.

Про це повідомив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб у відеозверненні, розміщеному на сторінці Нацбанку у Facebook.

«Національний банк проти того, аби знову випускати з пляшки «джина інфляції та девальвації». Адже через емісію гривня стрімко знеціниться, а ціни стрімко зростуть. Це шлях в нікуди», — повідомив Сологуб.

У Нацбанку вважають, що емісія (випуск) гривні призведе до інфляції, яка найболючіше вдарить по доходах малозабезпечених українців, яких держава навпаки має захищати. Профінансувати дефіцит у Нацбанку пропонують за допомогою зовнішніх позичок, зокрема у МВФ.

«Наша країна має позитивний досвід співпраці з міжнародними партнерами. Зараз ми знаходимося на фінальному етапі перемовин з МВФ та іншими донорами. Ця співпраця забезпечить притік валюти в Україну. Кошти покриють дефіцит бюджету», — повідомили у Нацбанку.

Напередодні голова Нацбанку повідомив, що НБУ не планує робити емісію гривні для покриття дефіциту бюджету.

Викуп Національним банком облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) — це один з трьох каналів емісії (випуску) гривні. Інші два канали випуску гривні — викуп валюти з міжбанківського валютного ринку та надання банкам кредитів рефінансування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: