Через помилку Генпрокуратури суд відпустив суддю, підозрювану в корупції

Через помилку Генпрокуратури суд відпустив суддю, підозрювану в корупції
Суд відмовив слідчим Генпрокуратури у застосуванні щодо Копитової  застави та накладенні арешту на її квартиру

Суд виходив з того, що Копитова не набула статусу підозрюваної

Суд відмовив слідчим Генпрокуратури у застосуванні щодо судді Господарського суду міста Києва Олени Копитової запобіжного заходу у вигляді застави, а також накладенні арешту на її квартиру. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду Києва від 28 вересня, пише видання «Наші гроші».

Суд виходив з того, що Копитова не набула статусу підозрюваної, що унеможливлює застосування до неї будь-яких заходів. Оскільки Копитова є професійним суддею, повідомлення про підозру їй мають право вручити лише генпрокурор або його заступник, який при цьому має бути процесуальним керівником у справі.

Повідомлення про підозру Копитовій підписав заступник генпрокурора Юрій Столярчук. Однак суд не отримав даних про те, що Столярчук був процесуальним керівником у даному провадженні або належав до групи прокурорів у цій справі.

Повідомлення про підозру Копитовій було складено 2.09.2016 за обвинуваченням за ч. 2 ст. 375 КК України (винесення суддею завідомо неправосудного рішення). Оскільки вона перебувала у лікарні, підозру їй відправили поштою.

Як відомо, Копитовій належить квартира площею 95 кв м у новобудові по вул. Панаса Мирного, 17 у Києві. У 2013 році Копитова стала суддею Київського апеляційного госпсуду, а до того працювала суддею Госпсуду міста Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: