Засуджена за хабарництво ризька суддя пішла працювати офіціанткою в кафе

Засуджена за хабарництво ризька суддя пішла працювати офіціанткою в кафе
Берзиня працює офіціанткою в одному з нових ризьких кафе

У професійному плані колишній судді доводиться непросто – нині вона працює офіціанткою в одному з нових ризьких кафе

Засуджена за хабарництво суддя Ризького окружного суду Івета Берзіна визнала свою провину і вже виплатила в держкасу інкриміновану їй суму – 45 тисяч євро. При цьому в професійному плані їй доводиться непросто – нині Берзіна працює офіціанткою в одному з нових ризьких кафе, повідомляє Delfi.

Бюро із запобігання та боротьби з корупцією (БЗБК) затримало Берзіну 12 листопада 2014 року. Обшук в кабінеті судді міг бути пов'язаний із прийнятими нею рішеннями у справі про можливе рейдерське захоплення розташованого в Старій Ризі готелю Royal Square Hotel. Підозрюваним у цій справі є громадянин Латвії афганського походження Гулам Мохаммед Гуламі.

Берзіній висунуто звинувачення у вимаганні та привласненні хабара. Також у рамках цієї справи за трьома випадками хабарництва звинувачення висунуто якомусь підприємцю. Прокуратура не підтвердила, але і не заперечила, що йдеться про Гулам Гуламі.

Як повідомлялось, колишнього главу Компартії в провінції Юньнань було засуджено до страти за хабарі з відстрочкою виконання покарання на два роки. Згідно з вироком суду, 70-річний Бай Еньпай, використовуючи своє службове становище, одержав хабарів на суму 247 млн юанів ($37 млн). Еньпай займав пост глави Компартії в провінції Юньнань з 2001-го по 2011 рік, а також у період з 2011 року по 2014 рік був заступником голови комісії з охорони довкілля і природних ресурсів Всекитайських зборів народних представників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: