Четверті роковини трагедії МН17: МЗС зробило заяву щодо відповідальності Росії

Четверті роковини трагедії МН17: МЗС зробило заяву щодо відповідальності Росії

17 липня 2014 року в авіакатастрофі загинули 298 людей

В Україні підтримують рішення Нідерландів та Австралії у їхній ініціативі притягнути Російську Федерацію до відповідальності за її участь в збитті літака рейсу МН17.

Про це говориться у заяві МЗС України до четвертих роковин збиття літака рейсу МН17.

«Минулого тижня майже синхронно парламентами Нідерландів та України було ратифіковано Угоду про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17. Ми і надалі надаватимемо усе можливе сприяння у цій важливій справі та співпрацюватимемо з нашими партнерами в ім’я встановлення справедливості», - говориться у заяві міністерства.

Зазначається, що протягом чотирьох років зусиллями Спільної слідчої групи, до якої входять представники слідчих органів і прокурорів з Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України, ведеться робота по встановленню винних осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

«Вже встановлено, що ракетна система «Бук», яка збила MH17, належала 53-й бригаді протиповітряної оборони збройних сил Російської Федерації, була незаконно доправлена на територію України через неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону і поспішно вивезена назад на територію Росії після збиття літака. Такі дії є не лише кримінально караними, але і є порушенням норм міжнародного права», - підкреслили в МЗС.

Повідомляється, що Україна звернулася до Міжнародного Суду ООН, де доводить, що Російська Федерація такими своїми діями порушує Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Як відомо, 17 липня 2014 року російською зенітно-ракетною системою «Бук» було збито літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17. Загинули 298 людей.

Наприкінці травня 2018 року міжнародна Спільна слідча група (JIT) оголосила, що «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній» був збитий над Донбасом 17 липня 2014 року з установки «Бук», приписаної до 53-ї зенітно-ракетної бригади Збройних сил Росії.

Нідерланди визнали Україну невинною в катастрофі малайзійського боїнга на Донбасі.

30 травня в Раді Безпеки ООН постійний представник Росії при Організації Василь Небензя заявив, що РФ не визнає своєї провини у збитті пасажирського лайнера із 298 людьми на борту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: