Чийгоз пояснив, чому Росія ненавидить Балуха

Чийгоз пояснив, чому Росія ненавидить Балуха
Володимир Балух 

Першого вироку колонії-поселення для Балуха, як вважає Чийгоз, російській владі «було мало»

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз вважає, що новий вирок Володимиру Балуху є розплатою російської влади анексованого Криму за публічну позицію українського активіста.

Про це Чийгоз 5 липня сказав в коментарі Крим.Реалії.

«Заздалегідь, практично знаючи, що це (його проукраїнська позиція – Ред.) закінчиться колонією, реальним терміном, Володимир не зупинив свою боротьбу. Він не став «петляти», як багато це робили. Він чітко та ясно висловлював прихильність своїй Батьківщині, своїй державі, своїй нації», - зауважив Чийгоз.

Він підкреслив, що саме це «викликає ненависть сьогоднішньої окупаційної влади в Криму». «Саме ФСБ якраз і направляє всі свої зусилля на придушення ось такої форми вираження опору, що діє на маси, діє на самосвідомість людей у Криму», – сказав Чийгоз.

За його словами, першого вироку колонії-поселення російській владі «було мало».

«Було ясно, що першого процесу було недостатньо. Йому дали лише колонію-поселення – втрутилася ФСБ. Стало зрозуміло, що цим новим звинуваченням його вестимуть до реального ув'язнення за його позицію, його активну публічність вже під час перебування у в'язниці», – зазначив Заступник голови Меджлісу.

Як повідомлялося, в Криму підконтрольний РФ Роздольненський районний суд засудив українського активіста Балуха до 5 років колонії загального режиму та штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що Балух скоїв злочин у зв'язку з «неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами».

Міністерство закордонних справ України висловлює свій протест у зв'язку з вироком Балуху.

Як відомо, Балух продовжує безстрокове  голодування, яке він оголосив 19 березня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: