Ціни на газ. Тимошенко назвала сьогоднішнє рішення уряду злочином

Ціни на газ. Тимошенко назвала сьогоднішнє рішення уряду злочином

«Не можна Порошенкові дати так жорстоко поводитися з українцями», - підкреслила Тимошенко

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко розкритикувала підвищення Кабміном ціни на газ.

Про це говориться у заяві Тимошенко, яка опублікована на сайті партії «Батьківщина».

«Це означає, що на новий опалювальний сезон ціна на газ і тарифи на тепло будуть на 23,5% вищі. Для абсолютної  більшості людей у країні – це справжній шок. І це ще одна катастрофа, яка заштовхає українців у таку нішу бідності, з якої вийти вже практично буде дуже важко», - йдеться у повідомленні.

Тимошенко звернулася до депутатів всіх рівнів: «Я закликаю всіх депутатів всіх рівнів – обласних, районних, міських – негайно скликати позачергові сесії і звернутися до президента Порошенка негайно скасувати цей злочин перед людьми, це ще одне необґрунтоване підвищення цін на газ і тарифів на тепло.

Я також прямо звертаюся до спікера парламенту пана Парубія, а також до депутатів Верховної Ради: негайно ініціювати скликання позачергової сесії для того, щоб розглянути це питання і зупинити це жорстоке поводження з людьми. Якщо зараз депутати, всі політичні сили не прореагують на це, зроблять вигляд, що нічого не відбувається, – більшість родин просто нездатні будуть пережити цю зиму.

І паралельно з цим ще скасовуються субсидії, які багато людей отримували в попередні роки. Скасовуються субсидії, навіть якщо одна особа з родини виїхала працювати за кордон, навіть якщо вони десь там комусь перерахували пенсії. І оце масове скасування субсидій – це ще один удар по українцях. Відбувається так, як я і попереджала: що спочатку задеруть ціни на газ і тепло, а потім поскасовують субсидії, які були просто тимчасовим знеболюючим засобом».

Нагадаємо, Кабінет міністрів України у п’ятницю, 19 жовтня, провів позачергове засідання уряду, на якому прем'єр-міністр Володимир Гройсман, як і прогнозував «Главком», заявив, що з 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросте на 23,5%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: