Цього року на журналістів нападали 71 раз - НСЖУ

Цього року на журналістів нападали 71 раз - НСЖУ

Тільки у жовтні цього року зафіксовано п'ять випадків фізичної агресії щодо журналістів

З початку року в Україні трапився 71 прояв фізичної агресії щодо журналістів.  Про це йдеться на сайті Національної спілки журналістів України.

У жовтні цього року силу до працівників засобів масової інформації застосовували в Києві 3 рази, а також на Львівщині та в Хмельницькому. Як і у попередньому місяці – у вересні - в більшості випадків, жертвами насилля були жінки-журналістки.

Це дані моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», що Національна спілка журналістів України проводить спільно з партнерськими громадськими організаціями.

Зокрема, на журналістів нападали цього року у Києві, а також Хмельницькій, Львівській, Волинській Полтавській та Житомирській областях. Деякі з представників ЗМІ після нападів змушені були звернутися до лікарні.

«В Україні постійно фіксуються все нові й нові випадки застосування сили проти журналістів. Зокрема і у вересні, і в жовтні, жертвами насилля здебільшого ставали жінки-журналістки. Минулого місяця у семи із дев’яти випадків атакували саме жінок, у жовтні тенденції не змінилися – в чотирьох із п’яти випадків знову постраждали жінки», - коментує ситуацію голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

На думку Томіленко, саме непокарані злочини породжують нову хвилю агресії та насилля, а політики та відповідальні особи у правоохоронних структурах замість однозначного захисту журналістів, починають дискусії про «погану журналістику», що сама провокує напади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: