Цьогорічний вересень став одним з найтепліших у Києві за понад 100 років

Цьогорічний вересень став одним з найтепліших у Києві за понад 100 років

Вересень у Києві цього року виявився контрастним

Середньомісячна температура повітря вересня цього року у Києві склала +16,4 градусів, що перевищило кліматичну норму на 2,5°С. Такі дані спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

«Цьогорічний вересень став 14-м у рейтингу серед найтепліших у Києві з 1881 року. З січня по вересень середньомісячна температура перевищила кліматичну норму на 2,1°С і за цим показником цей рік поки що займає третю позицію серед найтепліших за 136 років спостережень», – повідомляє Центральна геофізична лабораторія.

Зазначається, що вересень виявився контрастним, бо 6-7 і з 26-го до кінця місяця середньодобова температура повітря була нижчою +15 градусів, але середина місяця подарувала киянам справжню липневу погоду, яка ознаменувалась сімома температурними рекордами.

Найхолодніше було 29 вересня, коли мінімальна температура опустилась до +2,9°С, а найспекотніше – 17 вересня, коли максимальна температура досягла + 30,9°С, побивши рекорд 1939 року аж на 2,4 градусів.

Як повідомлялося, у вересні у Києві було зафіксовано кілька температурних рекордів місяця. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: