Дефіцит Пенсійного фонду становить 150 млрд гривень

Дефіцит Пенсійного фонду становить 150 млрд гривень
В уряді ще не мають остаточних рішень щодо майбутньої пенсійної реформи

Гройсман назвав серйозною проблемою дефіцит Пенсійного фонду

Дефіцит Пенсійного фонду України нині становить понад 150 млрд грн. Про це сьогодні сказав на брифінгу журналістам прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми маємо на сьогодні достатньо дефіцитний Пенсійний фонд – більше 150 млрд грн дефіциту. І над цим потрібно дуже серйозно замислюватися, тому що ми розуміємо, що 150 млрд грн і вище дефіциту Пенсійного фонду при загальному бюджеті умовно 700 млрд, ви розумієте, наскільки це є серйозна проблема», — наголосив він.

Також Володимир Гройсман на брифінгу журналістам повідомив, що на сьогодні немає остаточних рішень щодо пенсійної системи України.

Прем’єр наголосив, що потрібно відкрито поглянути на проблематику і розглянути відомі інструменти щодо вирішення питання з пенсійною системою.

Також наголошується, що єдині принципи нарахування пенсії, без привілеїв для будь-якої професії, має бути ухвалено до кінця грудня 2016 року.

Планується відокремити надбавки до пенсії від власне трудової пенсії і перевести їх фінансування від Пенсійного фонду до державного бюджету, починаючи з 2017 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: