Денісова попросила посла США вплинути на РФ для доступу до політв’язнів

Денісова попросила посла США вплинути на РФ для доступу до політв’язнів

Омбудсмен Людмила Денісова зустрілася з посол США в Україні

Україна хоче, що для відвідування українських політв’язнів РФ допустила хоч одного представника

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила посла США в Україні Марій Йованович вплинути на Росію, аби остання дозволила відвідати українських політв’язнів Кремля.

Про це йдеться у повідомленні на сайті омбудсмена.

«Я прошу вас вплинути на Російську Федерацію, щоб вони допустили до відвідування українських політв’язнів хоч одного представника, який би не залежав від Росії. Також я давно неодноразово наголошувала, що медичний огляд засуджених українців має проводитись незалежними лікарями, тому що інформація, яку ми отримуємо від РФ про стан здоров’я українців, дуже суперечлива», - заявила Денісова.

Посол США Марі Йованович зазначила, що вони продовжать підтримувати Україну, яка «побудована на принципах демократії та дотримується всіх міжнародних договорів та конвенцій».

За її словами, посол США в Росії також просив РФ відвідати українського режисера, політв’язня Олега Сенцова, однак не отримав відповіді.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

До слова, Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

Україна чекає 25 липня відповіді РФ щодо обміну 36 росіян на українських політв'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: