Денісова заявила, що життя політв’язня Гриба під загрозою

Денісова заявила, що життя політв’язня Гриба під загрозою

Денісова повідомила, що у 20-річного політв’язня встановлено цілу низку небезпечних хвороб

Фото: Facebook Ігоря Гриба

«Хлопця не можна тримати у російській катівні!» - підкреслила омбудсмен Людмила Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в черговий раз звернулася до міжнародних організацій та дипломатів з проханням сприяти наданню українському політв’язню Павлу Грибу, якого незаконно утримують в Росії, негайної медичної допомоги.

«Хлопця не можна тримати у російській катівні!» - заявила Денісова у своєму повідомленні у соцмережі Facebook.

«Вимушена констатувати, що РФ знову порушує міжнародні норми та зобов’язання. Українського консула не допустили до Павла Гриба. Це є грубим порушенням положень статті 13 Консульської конвенції між Україною та Російською Федерацією. Там чітко прописано, що консульські посадові особи мають право на відвідання громадян України в місцях їх тримання під вартою на території Російської Федерації. Дії РФ є черговою спробою приховати реальний стан здоров’я Павла», - зазначила омбудсмен.

Вона повідомила, що у 20-річного політв’язня встановлено вроджену ваду в розвитку - кавернозну трансформацію воротної вени, портальну гіпертензію і допечінкову форму, ерозивний гастрит і цілу низку інших небезпечних хвороб.

«Обстеження проводили в консультативно-діагностичному центрі міста Ростов-на-Дону. Діагностовані захворювання створюють загрозу життю Павлу», - підкреслила Денісова.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України заявило, що Росія 29 січня відмовила у дозволі українському консулу відвідати незаконно утримуваного політичного в’язня Павла Гриба.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: