«Київміськбуд» звільнили від сплати 10 мільйонів - депутат Київради

«Київміськбуд» звільнили від сплати 10 мільйонів - депутат Київради
Лідер фракції «Самопоміч» у Київраді Сергій Гусовський

Ця компанія – не єдиний забудовник, що отримує преференції від столичної влади

Столична влада цьогоріч звільнила компанію «Київміськбуд» від оплати пайового внеску, обов’язкового для всіх забудовників. Таким чином забудовник зекономив 10 мільйонів гривень.

Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив лідер фракції «Самопоміч» у Київраді Сергій Гусовський.

«Київміськбуд» цього року звільнили від сплати 10 мільйонів гривень. Бо вони у 2007 році збудували якусь там теплотрасу. Ну хто достеменно може перевірити той кошторис? Ніхто. А за це рішення, до речі, голосував депутат Георгій Зубко, який на той момент був керуючим справами «Київміськбуду». 61 голос набрали – звільнили від сплати», - розповів депутат.

За його словами, існуюча схема обчислення пайового внеску – складна і довга.

«Це здоровенна формула, в якій багато коефіцієнтів. Вона передбачає, якщо говоримо про нежитлову нерухомість, що забудовник має сплачувати від кошторису до 10%. Що тут відбувається? Йому нараховують по максимуму, і він починає ходити по кабінетах. У кожному він щось «вирішує» – коефіцієнт йому знижують. Походив по кабінетах у КМДА – починає ходити по комісіях: з питань містобудування, архітектури та землекористування, бюджету. А там можуть відбутись і якісь феноменальні дії», - зазначив Гусовський.

Він пояснив, що має на увазі не лише зниження відсотку пайової участі, можливе також надання забудовнику розстрочки, або й звільнення від плати до столичного бюджету.

«Можуть звільнити від сплати, можуть дати розстрочку, а далі гривня знеціниться – і буде добре забудовнику. Нашим проектом, де автором виступає наш депутат Ольга Балицька, пропонується проста схема: 4% від кошторису, менше документів, онлайн-обчислення пайового внеску. І якщо його не сплачено, не може йтись про дозвіл на будівництво. І жодних компромісів. Ідеться ж про будівництво у великому місті. А як тільки ти починаєш займатися «цьому дам – цьому не дам», починається шалена корупція і боротьба з нею», - переконаний депутат Київради.

Він наголосив, що крім «Київміськбуду» преференції щодо пайового внеску отримують компанії «Лікоград», «Інтегралбуд», «Лівобережжя плюс» та «Стиль Блюз».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: