«Депутат ЛНР» приїхав за пенсією, а отримав від України вісім років реального ув'язнення

«Депутат ЛНР» приїхав за пенсією, а отримав від України вісім років реального ув'язнення
Прапорець терористичного угрупування «ЛНР»

Каліновський обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність України і причетність до терористичної організації

Лисичанський міський суд Луганської області визнав винним «депутата» так званої «Луганської народної республіки» Володимира Каліновського у скоєнні злочинів, передбачених ст.ст.109 ч.1, 110 ч.2, 258-3 ч.1 КК України і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 6 липня.

У травні 2014 року Каліновський, будучи депутатом Краснолуцької міської ради, перейшов на бік терористичного угрупування «ЛНР». У статусі «депутата» «ЛНР» він голосував за фейкові закони на кшталт «про невідкладні заходи соціального захисту громадян, які проживають на території «ЛНР» в умовах агресії збройних сил та збройних формувань України»; «про комітет державної безпеки «ЛНР»; «про вибори «Голови «ЛНР».

У травні 2018 року Каліновського затримали співробітники СБУ під час перетину лінії розмежування. Він планував прибути на підконтрольну українській владі територію для отримання пенсії від України.

Володимир Каліновський. Фото з відкритих джерелВолодимир Каліновський. Фото з відкритих джерел

Під час судового засідання псевдодепутат повністю визнав свою вину, попередньо направивши до суду угоду про визнання винуватості. Згідно з нею, обвинувачений погодився на 8 років в’язниці. Текст угоди про визнання винуватості затвердив лисичанський міський суд.

Також суд залишив під вартою Каліновського до набрання вироком законної сили.

Сайт «Миротворець» вніс Володимира Каліновського до бази «чистилища».

Як повідомляв «Главком», Тернопільський міськрайонний суд заочно визнав винним уродженця Челябінська (Росія) Олександра Васькіна у причетності до створення терористичної організації і присудив 14 років в’язниці з конфіскацією майна.

Протягом червня 2014 року-жовтня 2016 року Васькін добровільно брав участь у складі терористичної групи «Брянка СССР» терористичної організації «Луганська народна республіка». Разом з іншими членами терористичної групи Олександр Васькін, маючи у своєму розпорядженні автомат Калашникова, пістолет Макарова, ручні протитанкові гранатомети, станкові протитанкові гранатомети, воював проти військовослужбовців Збройних Сил України та працівників правоохоронних органів на лінії розмежування у Попаснянському районі Луганської області, на позиціях розташованих на відстані близько 1,7 км від міста Попасна Луганської області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: