Депутати отримають ID-картки наступного року

Депутати отримають ID-картки наступного року

Це буде контроль за голосуванням кожного депутата», – впевнений Парубій

У Верховній Раді планують з 2019 року запровадити електронні ідентифікаційні картки для народних депутатів.  

Про це голова парламенту Андрій Парубій повідомив 5 липня, відкриваючи церемонію урочистого підписання Стратегії електронного парламентаризму на 2018-2020 роки.

«Завдяки ID-картці народного депутата буде забезпечуватися контроль доступу народного депутата на засідання Верховної Ради, на засідання комітетів», – сказав він

«Ця картка буде також посвідченням народного депутата  Найголовніше – це буде контроль за голосуванням кожного депутата», – додав Парубій.

Він зазначив, що для цього потрібно буде обладнати комітети і входи в парламент.

«Ми ставимо мету, щоб уже в наступному році ми випробували цю систему в тестовому режимі. – і щоб вона повністю запрацювала наступного року. Це буде революційна ідея для роботи парламенту», – заявив Парубій.

Перший заступник керівника апарату Володимир Слишинський представив Стратегію електронного парламентаризму на 2018-2020 роки, інформує прес-служба паралменту.

Серед її пріоритетних завдань він назвав автоматизацію всіх етапів законотворчого процесу: електронний документообіг, електронний цифровий підпис, персональний кабінет користувача, корпоративний Інтернет-портал для роботи з електронними документами.

У співпраці з Адміністрацією президента та Кабінетом міністрів також хочуть продумати переведення у цифровий формат документообігу в «законодавчому трикутнику».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: