Депутати продовжили мандат місії з розслідування катастрофи MH17

Депутати продовжили мандат місії з розслідування катастрофи MH17
Катастрофа МН17
Фото ВВС

Законопроект було внесено до парламенту президентом

Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому законопроект №0111 про ратифікацію угоди між Україною та Нідерландами про продовження до 1 серпня 2017 р. мандату Міжнародної місії захисту розслідування катастрофи пасажирського літака Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines. Відповідне рішення підтримали 247 народних депутатів.

Законопроект було внесено до парламенту президентом України Петром Порошенком. Як наголошується в пояснювальній записці до документа, його ухвалення дозволить ратифікувати цю двосторонню угоду (у формі обміну нотами), що сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин трагедії рейсу МН17.

Як повідомив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, представляючи законопроект на засіданні Ради, Міжнародна місія захисту розслідування катастрофи на цей час налічує 700 осіб. Заступник глави МЗС зазначив, що робота місії практично підходить до завершення, зараз її члени зосереджені на підготовці докладного звіту.

Нагадаємо, 30 вересня МЗС Нідерландів викликало російського посла для роз'яснень у зв'язку критичними заявами щодо розслідування авіакатастрофи «Боїнга» Малайзійських авіаліній рейсу MH17.

28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».

В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: