Держава минулого року пожертвувала на Блок Порошенка у 800 разів більше, ніж партійці

Держава минулого року пожертвувала на Блок Порошенка у 800 разів більше, ніж партійці

Центр «Ейдос» проаналізував фінансовий звіт партії президента за 2017 рік

Президентська партія «Блок Петра Порошенка Солідарність» рухається шляхом «Народного Фронту» Арсенія Яценюка до практично стовідсоткової залежності від коштів з державного бюджету. Про це йдеться у аналізі фінансового звіту партії за 2017 рік, який зробив центр «Ейдос».

«Солідарність» у 2017 році отримала в свою скарбницю 112 мільйонів гривень, окрім того, 133 тисячі (що менше у 800 разів) – надійшло від фізичних та юридичних осіб.

Кошти від приватних надходжень переказуються з регіональних осередків: із 133 тисяч лише 240 гривень надійшло від фізичної особи – депутата Київської міської ради від БПП Владислава Турця, решта – від регіональних представництв. Згідно з аналізом звіту, зазначається, задля того, аби отримати позитивний баланс з боку громадян, партія приймає перекази з регіональних офісів, а потім переказує їм кошти з державного бюджету в реверсному порядку.

Найбільшу суму переказує харківський осередок партії – понад 103,5 тис. грн, що дорівнює 78% всіх надходжень. Другу сходинку «спонсорства» займає кіровоградський осередок – 11 тис. грн, а третю – представництво партії в м. Рівне – 9,5 тис. грн.   Загалом же внески від осередків були здійснені малими сумами в пару десятків гривень 70 транзакціями: найменший внесок – 20 гривень, а вливання на самі регіональні рахунки відбуваються тисячами переказів, стартуючи від 5 гривень.

Детальніше читайте: Золото БПП. Звідки бере та як витрачає гроші партія президента

Матеріал підготовлено за допомогою  аналітичної  системи YouControl.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: