Держбюро розслідувань не підчищатиме роботу за іншими правоохоронцями - Труба

Держбюро розслідувань не підчищатиме роботу за іншими правоохоронцями - Труба
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба

На переконання Романа Труби, Державне бюро розслідувань має розпочати роботу «з чистого аркуша»

Державне бюро розслідувань (ДБР) має нести відповідальність лише за власні провадження. Про це заявив директор Бюро Роман Труба в інтерв’ю «Радіо Свобода».

У нього запитали, чи є загроза тому, що після початку діяльності ДБР справи Майдану, які веде Генеральна прокуратура, будуть втрачені чи розвалені.

«Впевнений, що суспільство не дасть змоги цьому відбутися (закриттю справ Майдану – ред.), крім того, думаю, що немає людини, яка б могла взяти на себе такі негативні рішення», – сказав Труба.

На його переконання, ДБР має розпочати роботу «з чистого аркуша».

«Ми повинні нести відповідальність за ті кримінальні провадження, які ми розпочали, які ми розслідували і які скерували до суду. Ми не будемо підчищати роботу за іншими правоохоронними органами. Ті органи, які розслідують кримінальні провадження до цього часу, які проводять розслідування протягом кількох місяців чи навіть років, повинні нести за якість цього розслідування відповідальність», – сказав Труба.

Він зазначив, що відповідно до законодавства, слідчі органів прокуратури протягом двох років проводять досудове розслідування тих кримінальних проваджень, які були ними розпочаті до 20 листопада 2017 року.

«Цей період, два роки, і той термін, протягом якого ці справи розслідувалися: загалом п’ять років – це той термін який дасть змогу завершити досудове розслідування будь-якої особливо складної справи. Тим більше, що передбачена заочна форма досудового розслідування і слідчі мають змогу скерувати справи до суду навіть за відсутності підозрюваного на території України», – заявив Труба.

Нагадаємо, у листопаді минулого року конкурсна комісія обрала керівника Бюро – ним став Роман Труба. Проте, з того часу якісних проривів, які б свідчили, що ДБР скоро почне працювати, так і не сталося.

До слова, керівник конкурсної комісії ДБР Руслан Бірюков два роки тому провалив атестацію в поліції.

Читайте також матеріал «Главкома»: Правоохоронній системі – Труба? Що загрожує Україні у вересні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: