Держдеп не витратив жодного долара на протидію втручанню Росії у вибори

Держдеп не витратив жодного долара на протидію втручанню Росії у вибори
Вибори у США

Із кінця 2016 року на відповідні програми було виділено 120 млн. доларів

Державний департамент не витратив жодного долара, які були передбачені на протидію спробам РФ втручатися в внутрішню політику США.

Американське видання The New York Times повідомляє про те, що мова йде про 120 млн. доларів, які були виділені на дані цілі, починаючи із кінця 2016 року. Серед всього іншого в Центрі глобального залучення, який відслідковує дезінформаційні кампанії РФ, із 23 працівників жоден не знає російської мови. Окрім того даний Центр так на сьогодні і не зміг найняти експертів по кібер-питанням. Відсутність діяльності в тому числі може відбивати думку Рекса Тіллерсона про те, що в США немає справжніх інструментів завадити РФ втручатися в власну політичну систему, якщо буде прийняте відповідне політичне рішення.

Центр глобального залучення має відслідковувати діяльність РФ в соціальних мережах, яка спрямована на використання протиріч всередині американського суспільства, а потім протидіяти їй. Протягом січня-вересня 2017 року Рекс Тіллерсон не міг вирішити на що саме мають піти 60 млн. доларів, які Пентагон мав передати Державному департаменту для протидії російській дезінформації. Проте коли нарешті керівник американського зовнішньополітичного відомства визначився Пентагон відмовився передавати кошти, зважаючи на кінець фінансового року.

Далі протягом жовтня 2017 – лютого 2018 року Державний департамент і Міністерство оборони США не могли погодитися на яку суму цього разу може претендувати зовнішньополітичне відомство. Нарешті минулого тижня було визначено, що Пентагон передасть 40 млн. доларів. Державний департамент планує отримати дані кошти в квітні 2018 року. Всього ж в 2017 році Державний департамент використав на 79% кошти, які були виділені на взаємодію із іншими державами. В 2016 році цей показник використання бюджету склав 93%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: