Держдеп заборонив в'їзд в США 16 саудівцям

Держдеп заборонив в'їзд в США 16 саудівцям

Санкції проти громадян Саудівської Аравії запроважено через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Сполучені Штати Америки заборонили в'їзд на територію країни 16 громадянам Саудівської Аравії через їх причетність, на думку американської влади до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє  Держдепартамент США.

Згідно із заявою, відповідних заходів ужито згідно з розділом №7031 «Закону про фінансування державного департаменту діяльності за кордоном та пов'язаних з цим програм 2019 року».

У згаданому розділі міститься заборона на в'їзд на територію США іноземним особам та їхнім родичам у тому разі, якщо у Держдепу «є достовірна інформація про втягнення чиновників іноземних урядів до значної корупції або серйозних порушень прав людини».

Причиною заборони на в'їзд у Державномудепартаменті сказали про «їхню роль у вбивстві Джамаля Хашоггі», але не уточнили деталей.

Раніше повідомлялося, що вбивство журналіста Джамаля Хашоггі могли спровокувати його особисті повідомлення в WhatsApp, в яких він критикував наслідного принца Саудівської Аравії.

Нагадаємо, ООН розпочала своє розслідування вбивства Хашоггі.

Хашоггі вбили і розчленували у посольстві Саудівської Аравії у Стамбулі у жовтні 2018 року.

Центральне розвідувальне управління США дійшло висновку, що вбити журналіста Хашоггі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман Аль Сауд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: