Держдеп звинуватив Росію в придушенні свободи ЗМІ

Держдеп звинуватив Росію в придушенні свободи ЗМІ
Хізер Ноєрт

Тверський суд Москви оштрафував «Радіо Свобода» на 100 тисяч рублів

Держдепартамент США заявив, що російська влада продовжує чинити тиск на незалежні засоби масової інформації. З такою заявою виступила офіційний представник відомства Хізер Ноєрт після того, як суд у Москві оштрафував на 100 тисяч рублів «Радіо Свобода» за порушення закону про ЗМІ-іноземних агентів, передає Reuters.

«Російський уряд продовжує придушувати свободу преси і незалежність ЗМІ. Ми засуджуємо вибіркове тиск на «Радіо Свобода» і «Голос Америки» згідно із законом про іноземних агентів», - сказала Ноєрт.

Вона зазначила, що США «знову закликають російську владу виконувати свої зобов'язання» і поважати дотримання фундаментальних свобод, в тому числі свободу самовираження.

5 липня Тверський суд Москви оштрафував «Радіо Свобода» на 100 тисяч рублів. Як пояснили в Мін'юсті Росії, радіостанція не надала в установлений строк до відомства звіт про свою роботу, тому було складено протокол про адміністративне правопорушення.

Представник «Радіо Свобода» заявив, що корпорація не могла подати документи в термін, так як Мін'юст не роз'яснив точний порядок їх заповнення. Крім того, практика звітності для ЗМІ, яких в Росії визнали іноземними агентами, вступила в силу після закінчення встановленого терміном подання звіту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: