Держдепартамент США вказав Україні на суттєві порушення прав людини

Держдепартамент США вказав Україні на суттєві порушення прав людини
Державний департамент США

Зловживання в Україні, зокрема, охоплювали «широкомасштабну корупцію на урядовому рівні»

Сполучені Штати вважають, що в Україні продовжують мати місце серйозні порушення прав людини, а також зловживання, пов'язані з корупцією у владі та цензура.

Про це йдеться в доповіді з питань правозахисної діяльності, оприлюдненій у п'ятницю Державним департаментом США за підсумками 2017 року, пише «Укрінформ»

«Найбільш суттєві проблеми щодо прав людини включали позазаконні страти та політично мотивовані зникнення в контексті конфлікту на Донбасі; катування; а також жорсткі й небезпечні для життя умови у в'язницях та місцях затримання; свавільні арешти й затримання; відсутність незалежності суддів», - зазначається в документі.

Інші зловживання охоплювали «широкомасштабну корупцію на урядовому рівні; цензуру; блокування веб-сайтів; нездатність уряду притягнути до відповідальності винуватців насильства проти журналістів та активістів боротьби з корупцією; а також насильство проти етнічних меншин та осіб ЛГБТ-спільноти».

Як зауважується у звіті, уряд, як правило, не вживає належних заходів для переслідування або покарання більшості посадових осіб, які вчинили зловживання, в результаті чого має місце безкарність.

Водночас, у Держдепі звернули увагу на ситуацію в окупованому російськими силами Донбасі, де відбуваються політично мотивовані зникнення людей, катування та незаконні затримання. Крім того, зазначається про обмеження свободи слова, зборів та об'єднань, пересування; а також обмежений доступ для надання гуманітарної допомоги в регіоні.

Держдепартамент США також представив окремий розділ про порушення прав людини в Криму.

При цьому зазначається, що розслідування можливих порушень прав людини в окупованому Криму та на Донбасі залишалися неповними через недостатній контроль українського уряду на цих територіях, а також відмову Росії та очолюваних нею сил розслідувати зловживання, на які звертається увага.

Нагадаємо, раніше Кримська правозахисна група з посиланням на різні джерела повідомила, що протягом квітня у СІЗРО Сімферополя померли неприродною смертю щонайменше чотири людини.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров вже відреагував на насильницькі смерті у СІЗО Сімферополя.

Уповноважена з прав людини України Людмила Денісова звернулася до омбудсмена РФ з прав людини Тетяни Москалькової з проханням перевірити інформацію щодо смертей чотирьох осіб у СІЗО-1 окупованого Сімферополя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: