Правозахисники: у сімферопольському СІЗО в квітні знайшли мертвими чотирьох людей

Правозахисники: у сімферопольському СІЗО в квітні знайшли мертвими чотирьох людей
СІЗО-1 у Сімферополі

Наймолодшому загиблому було 23 роки

У квітні в сімферопольському СІЗО-1, контрольованому окупаційною владою РФ, неприродною смертю померли щонайменше чотири людини, двоє з них - кримські татари.

Про це повідомила Кримська правозахисна група.

«КПГ (Кримська правозахисна група) має інформацію, що, ймовірно, 6 квітня знайдені повішеними Сервер Білялов (69 років) і Олег Гончаров (46 років). 12 квітня в штрафному ізоляторі (карцері) знайдений повішеним 23-річний Дмитро Шиповнік. 13 квітня в камері номер 8, куди поміщають новоприбулих, в так званому карантині, з перерізаним горлом було знайдено 39-річного Іслама Іскерова, доставленого в СІЗО Сімферополя з Джанкоя», - повідомили правозахисники.

Вони зазначили, що ці дані підтвердили кілька незалежних один від одного джерел.

Експерти Кримської правозахисної групи вважають, що версії самогубств через повішення Білялова, Гончарова і Шиповніка, а також порізання горла Іскеровим «малопереконливі з кількох причин».

Відсутність реакції окупаційної влади на загрозу життю людей в місцях позбавлення волі, вважають правозахисники, «показує не тільки небажання Росії дотримуватися міжнародних стандартів, а й нездатність російської окупаційної влади гарантувати  людям, які знаходяться під її заступництвом і наглядом, право на життя і повагу до людської гідності».

Як відомо, Росія, анексувавши Крим, порушила 487 договорів з Україною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: