Держсекретар США закликав країни Перської Затоки послабити блокаду Катару

Держсекретар США закликав країни Перської Затоки послабити блокаду Катару
Держсекретар США закликав країни Перської Затоки послабити блокаду Катару

Тіллерсон зауважив, що блокада Катару «має гуманітарні наслідки»

Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав країни Перської затоки припинити політичну ескалацію в регіоні та послабити тиск на Катар, який має місце протягом останніх днів.

З відповідною заявою він виступив у Вашингтон.

«Нинішня ситуація в Перській затоці протягом останніх днів непокоїть Сполучені Штати, регіон та багатьох людей Ми закликаємо Королівство Саудівської Аравії, Об’єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет послабити блокаду Катару», – наголосив глава американської дипломатії.

Він також звернувся із закликом до влади Катару врахувати занепокоєння своїх сусідів. Тіллерсон зауважив, що блокада Катару «має гуманітарні наслідки».

Крім того, глава Держдепартаменту підкреслив, що ускладнення ситуації заважає проведенню операцій щодо знищення ІДІЛ у регіоні. 

Нагадаємо, 10 країн, серед яких найближчі сусіди Катару - Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати, розірвали дипломатичні відносини з Катаром.

Сенегал заявив про відкликання свого посла з Катару і солідарність із Саудівською Аравією в кризі.

Йорданія прийняла рішення знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі, а також відкликала ліцензію у катарського телеканалу Al Jazeera, який вже заблокований в ОАЕ і Саудівській Аравії.

Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару в підтримці терористичної діяльності, у тому числі «Аль-Каїди» і «Ісламської держави». Катар всі звинувачення заперечує.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: