Держстат: в Україні скоротилося промислове виробництво

Держстат: в Україні скоротилося промислове виробництво
Обсяги постачання газу та електроенергії збільшились на 15,5% за листопад 2018 року 

Найбільше скоротилися обсяги переробної промисловості — на 5,5% порівняно з жовтнем 2018 року

У листопаді 2018 року обсяги промислового виробництва в Україні скоротилися на 0,5% порівняно з попереднім місяцем та на 0,7% у порівнянні з листопадом 2017 року.

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Зазначається, що найбільше скоротилися обсяги переробної промисловості — на 5,5% порівняно з жовтнем 2018 року. Обсяги добувної промисловості скоротилися на 1,5%, водночас обсяги постачання газу та електроенергії навпаки збільшились на 15,5%.

Зазначимо також, що за даними МЕРТ, в Україні у «тіні» перебуває більше третини економіки.

Крім того у МЕРТ назвали три фактори, завдяки яким намітилася тенденція до детінізації української економіки:

  • збереження макроекономічної стабільності;
  • створення сприятливих умов ведення бізнесу в Україні, свідченням чого є збереження високого рівня ділової активності бізнесу та покращення його очікувань;
  • збереження тенденції до економічного зростання в умовах прискореного росту інвестування в економіку України вітчизняними компаніями, зростання споживчого попиту населення, у тому числі під впливом реформування у сфері оплати праці, та сприятливої зовнішньої кон’юнктури.

Індекс промислової продукції — показник обсягу промислового виробництва країни, який вимірюється як середньозважена величина з відповідних індивідуальних індексів по кожному товару.

Розрахунок базується на даних щодо динаміки виробництва видів продукції за постійним набором товарів-представників і структурі валової доданої вартості за видами промислової діяльності за базисний рік.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: