Директорка фірми, яка переказувала кошти терористам «ДНР», уникла покарання за 200 тис. грн

Директорка фірми, яка переказувала кошти терористам «ДНР», уникла покарання за 200 тис. грн
Сепаратист «ДНР»

Після угоди зі слідством українці Поповіченко вдалося уникнути ув’язнення

Жовтневий районний суд Маріуполя визнав винною засновницю і директорку ТОВ «Інтер-Торг» Світлану Поповіченко у фінансуванні тероризму (ч.2 ст.258-5 КК України) і призначив штраф на суму 200,6 тис. грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 3 березня.

За даними досудового розслідування, у березні 2015 року Поповіченко зареєструвала ТОВ «Інтер-Торг» у так званому «департаменте государственной регистрации Министерства доходов и сборов Донецької Народної Республіки». З моменту утворення і до цього часу підприємство сплачувало кошти до «бюджету «ДНР», які надалі використовуються сепаратистами і російськими найманцями для втілення злочинних цілей вказаної терористичної організації. 

Крім того, протягом січня 2016 року до жовтня 2017 року «Інтер-Торг» під керівництвом Поповіченко здійснювало передачу грошових коштів в розмірі 50 тис. російських рублів щомісяця структурному підрозділу силового блоку «ДНР» - «Донецкому Высшему Общевойсковому командному училищу».

Поповіченко вдалося уникнути реального покарання (санкція ч.2 ст.258-5 ККУ передбачає позбавленням волі від 8 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна), оскільки вона пішла на співпрацю зі слідством, розкрила схеми фінансування тероризму на території, підконтрольній терористичній організації «ДНР» і повідомила про інших причетних до вчинення злочину осіб. 

Таким чином, між прокурором і підозрюваною було укладено угоду про визнання винуватості, якою застосувалися ч.1, ч.2 ст.69 Кримінального кодексу України з переходом до іншого більш м'якого виду основного покарання у вигляді штрафу 200,6 тис. грн.

У результаті районний суд Маріуполя затвердив цю угоду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: