Для всіх лікарень діятиме єдиний тариф – МОЗ

Для всіх лікарень діятиме єдиний тариф – МОЗ

Щороку Верховна Рада затверджуватиме програму медичних гарантій разом із державним бюджетом на наступний рік

Плата за медичні послуги, надані в лікарнях, буде здійснюватися через Національну службу здоров'я за єдиним тарифом. Укладати договір з Нацслужбою здоров'я зможуть як державні, так і приватні лікарні. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України. 

«Якщо приватна лікарня укладе договір на надання медичних послуг населенню з Національною службою здоров’я, вона буде отримувати кошти за єдиними тарифами, які є однаковими для всіх медичних закладів, незалежно від форми власності», - йдеться у повідомленні. 

Щороку Верховна Рада затверджуватиме програму медичних гарантій разом із державним бюджетом на наступний рік. Відповідно, обсяг послуг у програмі медичних гарантій залежатиме від розміру фінансування з державного бюджету. Перша програма медичних гарантій буде ухвалена у 2019 році на 2020 рік, коли буде проведена медична рефома третинної ланки медицини.

Наголошується, що з початком медичної реформи більшість медичних послуг будуть безоплатними для пацієнта, але платними для держави.

До 2020 року головна задача Міністерства охорони здоров’я, уряду і парламенту - зібрати реальну статистику захворюваності, розрахувати справедливі тарифи на кожну послугу та виділити достатньо коштів, щоб закупити потрібну кількість послуг і ліків. 

Національна служба здоров'я України за програмою медичних гарантій оплачуватиме надання пацієнтам конкретного списку послуг з державного бюджету. 

Водночас органи місцевого самоврядування можуть створювати окремі програми місцевих бюджетів на закупівлю додаткових послуг в інтересах місцевого населення. Також органи місцевого самоврядування як власники закладів зможуть виділяти додаткове фінансування, наприклад, на оновлення технічного забезпечення медзакладів або додаткові премії медичних працівників.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: