До «кримських санкцій» ЄС приєдналися п’ять країн

До «кримських санкцій» ЄС приєдналися п’ять країн

Чорногорія і Албанія, Норвегія, Україна і Грузія приєдналися до декларації

Україна, Чорногорія, Албанія, Норвегія і Грузія приєдналися до «кримських санкцій» ЄС. Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріки Моґеріні.

«Країни-кандидати Чорногорія і Албанія, Норвегія, яка є членом європейської економічної зони, а також Україна і Грузія приєдналися до декларації», – зазначається у заяві.

Ці країни гарантують, що їхня національна політика відповідатиме рішенню Ради ЄС щодо санкцій.

Нагадаємо,18 червня Рада ЄС продовжила на рік санкції щодо Росії через незаконну анексію українського Криму та Севастополя. Обмеження стосуються осіб та компаній, що мають свої відділи на території ЄС.

Санкції, які продовжили до 23 червня 2019 року, стосуються серед іншого, заборони на імпорт до ЄС товарів, вироблених у Криму чи в Севастополі, інвестиції у Криму, експорт певних товарів та технологій для кримських компаній.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати згідно із законодавством 2017 року розширили санкції проти Росії через її кібердіяльність. Таке рішення ухвалило Міністерство фінансів США. Санкції стосуються п’ятьох російських суб’єктів та ще трьох фізичних осіб.

Також США запровадили персональні санкції проти шістьох осіб у Лівії.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: