США розширили санкції проти РФ через кібератаки

США розширили санкції проти РФ через кібератаки

Санкції стосуються п’ятьох російських суб’єктів та ще трьох фізичних осіб

Сполучені Штати згідно із законодавством 2017 року розширили санкції проти Росії через її кібердіяльність

Про це повідомляє Reuters.

Таке рішення ухвалило Міністерство фінансів США. Санкції стосуються п’ятьох російських суб’єктів та ще трьох фізичних осіб. Також США запровадили персональні санкції проти шістьох осіб у Лівії.

Як пише «Медуза», одна з цих компаній - петербурзька фірма «Дайвтехносервіс», яка, відповідно до свого сайту, займається виробництвом та наданням послуг водолазного і підводного обладнання.

«З 2007 року «Дайвтехносервіс» поставляла різне підводне обладнання російським відомствам, в тому числі ФСБ. У 2011 році «Дайвтехносервіс» отримала контракт на створення підводного апарата для ФСБ вартістю 1,5 мільйона доларів», - сказано в повідомленні Мінфіну РФ.

Під санкції потрапили Володимир Каганський, якого Мінфін РФ називає власником «Дайвтехносервіса», гендиректор компанії Олександр Трибун і менеджер Олег Чириков.

Під санкції також потрапили ФГУП НДІ «Квант», який, за даними Мінфіну, отримував замовлення від ФСБ, і компанія Digital Security, яка спеціалізується на інформаційній безпеці і, як стверджує відомство, в 2015 році займалося «посиленням атакуючих кіберможливостей» російських спецслужб. У списку санкцій також виявилися пов'язані з Digital Security компанії ERPScan і Embedi.

У квітні 2018 видання Bloomberg повідомляло, що Трамп не планує термінових санкцій проти Росії, але може ввести їх пізніше.

У травні 2018 Трамп доручив підготувати нові санкції проти РФ. Доручення пов’язане з виконанням закону про оборонний бюджет США на 2018 рік, одним із розділів якого передбачається введення санкцій проти Росії.

На початку травня Сполучені Штати запровадили нові санкції проти російської держкомпанії «Рособоронекспорт» через постачання товарів, технологій та послуг які можна використати для виготовлення зброї масового ураження Ірану, Сирії та КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: